Datli-banaanikeeks ingverisukaadigaFoto: Artur Sadovski
Küpsetised
5. november 2012, 06:22

Datli-banaanikeeks ingverisukaadiga

Väga maheda maitsega, puuviljadest pärit suhkruga keeks püsib kaua mahlane.

Koostisosad
300 g Dattel (kivita)
3 dl Vesi
200 g Või
2 tk Banaan
4 - 5 tk Viigimari (kuivatatud)
2 spl Ingverisukaad
Sool
3 tk Muna
1 spl Vanill- või vanilliinsuhkur
3.5 dl Täisteranisujahusegu
1 tl Söögisooda
IIRISEGLASUUR
3.5 dl Rõõsk koor 35%-line
2 dl Suhkur (pruun)
SERVEERIMISEKS
Mesilase õietolm
Harilik sarapuupähkel

Valmistamine

1. Keeda datleid ja vett mõõdukas kuumuses kuni datlite lagunemiseni. Eemalda pott tulelt, lisa või. Kui või on sulanud, pane hulka banaan ning blenderda ühtlaseks. Lisa hakitud viigimarjad, sukaad või suhkrustatud ingver ja pisut soola.

2. Klopi kausis munad vanillsuhkruga lahti, lisa datlipüree ning omavahel ühendatud sõelutud kuivained. Sega ühtlaseks tainaks ning vala võiga määritud keeksivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus ligi 40 minutit. Seejärel eemalda vormist, jahuta restil ja tõsta serveerimisvaagnale. Soovi korral vala peale iiriseglasuur ning puista üle pähklite ja/või mesilase õietolmuga.

Vaata ingverisukaadi retsepti SIIT