IngverisukaadFoto: Artur Sadovski
Kiudainerikkad toidud
2. november 2012, 09:37

Ingverisukaad ja kurgujook

Selleks, et sukaad poleks põletav, tuleb ingveritükke eelnevalt keeta. Ära keeduvett minema viska, vaid kasuta näiteks tee maitsestamiseks.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
450 g Ingver
Vesi
5 dl Suhkur

Valmistamine

Koori ingver ja tükelda 5 mm paksusteks kuubikuteks. Seejärel aseta külma vette ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumus mõõdukaks ning keeda 20 minutit. Kurna, aga jäta vürtsikas vesi tee maitsestamiseks. Mõõda ingverikuubikute maht ja tõsta kõik potti tagasi. Lisa ingverikuubikutega sama kogus suhkrut ning kuumuta segades siirupi tekkimiseni. Keeda mõõdukas kuumuses, kuni ligi pool vedelikust on ära auranud, ning tõsta siis steriliseeritud purki. Kaaneta ja säilita õhukindlalt. Säilib külmikus kuni kuus kuud. Kasuta küpsiste, keekside või tee maitsestamiseks.

HEA IDEE:

Kurgujook

Tõsta teeklaasi väike salveioks, vala peale kuum vesi. Lisa 1 sl ingverisiirupit või 2 sl ingverikeeduvett ja 1 sl mett.