Risoto kõrvenõgeste ja sparglitegaFoto: Artur Sadovski
Itaalia köök
3. mai 2012, 13:34

Risoto kõrvenõgeste ja sparglitega

Rauarikkad nõgesed kuluvad kevadel risotosse eriti hästi marjaks ära.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 peotäit Kõrvenõges (noored lehed)
2.5 l Puljong (köögivilja)
50 g Või
1 tk Sibul
400 g Risotoriis
1 dl Valge vein
100 g Spargel
Sool
Must pipar
75 g Või (külm)
100 g Parmesan v. muu kõva juust

Valmistamine

Kupata nõgeselehti keevas soolases vees ligi 30 sekundit, seejärel nõruta ning haki hästi peeneks. Valmista ette puljong, see peab olema kuum. Sulata kõrge äärega pannil või ning lisa riisiterasuuruseks hakitud sibul. Kuumuta mõõdukas kuumuses pehmeks ehk ligi 5 minutit. Lisa riis ning sega kõik hoolega läbi. Tõsta kuumust ja vala juurde vein. Lase veinil täienisti aurustuda. Alusta kulphaaval puljongi lisamist, samal ajal riisi segades. Lisa järgmine kulbitäis siis, kui eelnev puljong on riisiteradesse imbunud. Keeda sel moel ligi 15 minutit ehk kuni riis on al dente, seejärel pane hulka nõgesepüree ja hakitud sparglid. Keeda veel 5 minutit, vajadusel lisa puljongit. Vahetult enne serveerimist lisa külmad võitükid ja riivitud parmesan ning klopi risoto hulka. Kontrolli soolasust ja serveeri frititud kõrvenõgeselehtedega.