Nurmenukusalat rukkiräimedega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
1 punt Lehtsalat
1 peotäis Nurmenukulehed
Murulauk või
1 punt Karulauk
Aedtill
2 - 3 tk Redis
2 - 4 tk Nurmenukuõied
KASTE
1 spl Sidrunimahl
1 tl Sinep (mahe)
Sool
Suhkur
Must pipar
3 spl Oliiviõli
RUKKIRÄIMED
16 tk Räimefilee
Sool
Must pipar
4 spl Rukkijahu
Või (praadimiseks)
Valmistamine
Puhasta räimed ning maitsesta soola ja pipraga. Püherda neid rukkijahus ja pruunista võis. Hoia rukkiräimi kuni salati valmimiseni soojas. Rebi salatilehed ning lisa hulka peeneks hakitud nurmenukulehed, rebitud karulaugulehed, hakitud till ja redis. Sega sidrunimahla hulka sinep, maitsesta soola ja suhkruga ning kalla segamist jätkates juurde õli. Kontrolli maitsestust ning vajadusel tasakaalusta seda soola, suhkru või happega. Sega kaste salatitaimede hulka ning tõsta serveerimistaldrikule. Jaota peale soojad räimed ja puista üle nurmenukuõitega.
Kommentaarid (0)