Kalatoitude retseptid

Nurmenukusalat rukkiräimedega 

Kaie Mei, 3. mai 2012, 13:41
Nurmenukusalat rukkiräimedega Artur Sadovski
Loodusest leiab hulgaliselt toiduks sobivaid taimi, mis silmailu kõrval täidavad ka kõhtu.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 punt Lehtsalat
1 peotäis Nurmenukulehed
Murulauk või
1 punt Karulauk
Aedtill
2 - 3 tk Redis
2 - 4 tk Nurmenukuõied
KASTE
1 spl Sidrunimahl
1 tl Sinep (mahe)
Sool
Suhkur
Must pipar
3 spl Oliiviõli
RUKKIRÄIMED
16 tk Räimefilee
Sool
Must pipar
4 spl Rukkijahu
Või (praadimiseks)

Valmistamine

Puhasta räimed ning maitsesta soola ja pipraga. Püherda neid rukkijahus ja pruunista võis. Hoia rukkiräimi kuni salati valmimiseni soojas. Rebi salatilehed ning lisa hulka peeneks hakitud nurmenukulehed, rebitud karulaugulehed, hakitud till ja redis. Sega sidrunimahla hulka sinep, maitsesta soola ja suhkruga ning kalla segamist jätkates juurde õli. Kontrolli maitsestust ning vajadusel tasakaalusta seda soola, suhkru või happega. Sega kaste salatitaimede hulka ning tõsta serveerimistaldrikule. Jaota peale soojad räimed ja puista üle nurmenukuõitega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee