Sealiha-rilletteFoto: Erki Siplane
Prantsuse köök
28. veebruar 2012, 10:28

Sealiha-rillette (confit'-lihast)

Rillette on prantsuspärane pasteet confit’-lihast. Traditsiooniliselt valmib rillette savist kausis, kuid nagu siin ilmas ikka, siis võib rillette’ile anda just sellise kuju, mis endale meeldib.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg Seakoot
1 kg Sea küljetükk
Tüümian
Sool
Must pipar
1 kg Searasv või hanerasv või pardirasv (küpsetamiseks)
2 oksa Rosmariin
2 oksa Tüümian
10 lehte Salvei
1 tk Sidrun (koor ja mahl)
4 spl Sinepiseemned
4 lehte Loorber
4 tera Valge pipar
2 tera Vürts
20 tk Pärlsibul (värske)

Valmistamine

1. Puista sool, must pipar ning tüümianioksad nõu põhja. Aseta peale lihatükid ning kata liha veel kord soola, pipra ning tüümianiga. Pane nõu vähemalt 24 tunniks külmkappi: sool tõmbab sel ajal lihast vee välja ning annab maitset.

2. Kraabi sool maha ning kuivata liha köögipaberiga. Aseta liha kuumakindlasse nõusse, lisa kõik ürdid ja maitseained, sidrunikoor ja -mahl ning kata sulatatud rasvaga. Seejärel kata nõu fooliumiga ning küpseta 125-kraadises ahjus umbes 5 tundi. Kui küpseda on jäänud veel tund aega, võta liha korraks ahjust välja ja lisa kooritud pärlsibulad. Tõsta küpsenud liha ja sibulad rasvast välja ning lase jahtuda. Eemalda maitseained sõela abil rasvast.

3. Kui liha on jahtunud, rebi see peenikesteks ribadeks. Seejärel aseta liha sobivasse nõusse, lisa pärlsibulad ja veel sinepiseemneid ning vala peale sularasv, kuni liha on täiesti kaetud. Pane rillette 12 tunniks külmkappi.

Kogus umbes 10 inimesele.