Eesti köök

Hapukapsasupp sealiha ja kruupidega 

Kaie Mei, 9. veebruar 2012, 06:30
HapukapsasuppFoto: Seljamaa Fotostuudio
Kuulus supp, mille maitse läheb seistes üksnes paremaks. Valmistuskäik vihjab eestlaste ülimale ratsionaalsusele. Kõige õigema maitse saavutad üksnes hea krõmpsu hapukapsa ja parajalt pekise sealihaga. Legendi kohaselt armastab üks osa eestlasi hapukapsasuppi kruupidega, teine aga kindlasti ilma ja koos keedukartulitega.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
400 g Sealiha
2 l Vesi
800 g Hapukapsas (koos porgandiribadega)
1 tk Sibul
1 - 2 dl Odrakruup
Suhkur
Sool
Must pipar
Loorber

Valmistamine

Pane potti külm vesi ja liha. Kui kasutad soolaliha, siis võiksid seda eelnevalt kupatada. Kuumuta keemiseni, eemalda vaht ja lisa siis hapukapsad. Poole keetmise ajal pane juurde puhta koorega mugulsibul ja pestud-leotatud kruubid. Timmi vajadusel maitsete tasakaalu suhkru ja soolaga. Keeda mõõdukal kuumusel liha pehmenemiseni.

SOOVITUS:

Uus maitseleid on hapukapsasupp ubadega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee