Aafrika köök

Maroko vürtsidega riisiroog 

Tuuli Mathisen, 5. jaanuar 2012, 09:04
Maroko vürtsidega riisiroogFoto: Aivar Virkus
Üsna lihtne riisiroog, kus tooni andmas Maroko köögist tuntud vürtsid, mis lähevad käiku kana ja krevette marineerides. Olen täheldanud, et seda tüüpi toit on kergelt magusa maitse tõttu laste lemmikuks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tl Tšillipulber
1 spl Koriander (kuivatatud)
1 spl Paprika (jahvatatud, suitsutatud)
3 küünt Küüslauk
1 spl Vürtsköömen (jahvatatud)
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
3 tk Kanafilee
5 spl Oliiviõli
200 g Basmati riis (või muu pikateraline riis)
5 dl Kanapuljong
300 g Hiidkrevetisabad (puhastatud, värsked)
1 tk Laim

Valmistamine

Sega omavahel tšillipulber, koriandrilehed, paprikapulber, purustatud küüslauk, vürtsköömned ja sidrunimahl. Lõika kanafilee pikkupidi kolmeks ja siis ristipidi väiksemateks kuubikuteks. Sega pool maitseainete segust kanafileele, teine osa krevetisabadele. Jäta umbes pooleks tunniks marineerima. Kuumuta suurel pannil 2 sl õli ning kalla hulka riis. Kuumuta veidi aega madalal kuumusel, et riisiterad muutuksid läbipaistvaks. Kalla osade kaupa juurde peaaegu kogu puljong (jäta alles umbes 1/5). Kui riis on vedeliku sisse tõmmanud, on aeg järgmine kogus lisada. Vala teisele pannile 2 sl õli ning prae keskmisel kuumusel kanatükke. Lisa riis ning ülejäänud puljong. Lase vaiksel tulel küpseda, kuni riis on pehme ja kana läbiküpsenud. Kuumuta eraldi pannil 1 sl õli ja prae hiidkrevettide sabasid mõlemalt poolt umbes 2 minutit. Sega need ülejäänud roa hulka. Serveeri toitu koos laimisektoritega.