Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
2 tk Porgand
2 tk Sibul
1 tk Varsseller
1 tk Apteegitill ehk fenkol
1 peotäis Šampinjonid
Must pipar
Tähtaniis
Maitsetaimed (tüümian, petersellivarred, loorber)
Oliiviõli
Valmistamine
1. Pese ja koori köögiviljad korralikult, sest koorega juurikad annavad puljongile mõrkjat maitset.
2. Lõika kõik köögiviljad ühesuurusteks tükkideks, nii valmivad need üheaegselt.
3. Kuumuta kuubikuid ja viilutatud seeni poti põhjas väheses oliiviõlis 3 minutit. Ära pruunista! Lisa keev vesi, maitseained ja ürdid ning keeda tasasel tulel 15- 20 minutit. Katsu mitte üle keeta, sest muidu köögiviljad lagunevad ja puljong muutub häguseks.
4. Kurna valmis puljong läbi sõela ja lase veidi settida. Leem peab olema kuldkollane, kuid läbipaistev. Kui puljongit ei kasutata iseseisva toiduna, siis pole vaja seda maitsestada.
Kommentaarid (0)