Piparkoogimaitselised mandlidFoto: Aivar Virkus
Toidukordade retseptid
30. november 2011, 10:53

Piparkoogimaitselised mandlid

Jõuluvürtsidega kaetud magusad mandlid on olnud juba mitu aastat minu väike jõulukingitus sõpradele ja tuttavatele. Variatsioone on lõputult – alates ingveri või kakao lisamisest kuni tšillipiprani välja. Viimased meeldivad eriti tuliste emotsioonide armastajatele.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Mandlid
1 tk Munavalge
2 dl Suhkur (pruun)
1 - 2 tl Piparkoogimaitseaine
1 - 2 tl Kaneel (jahvatatud)
Vesi (vajadusel)
0.5 tl Sool

Valmistamine

Sega suhkur ülejäänud maitseainetega. Lisa lahtiklopitud munavalge ja sega ühtlaseks. Kui tekib liiga paks mass, siis lisa ka veidi vett. Sega mandlid maitseainemassiga nii, et nad oleksid ühtlaselt kaetud. Laota mandlid ühekordse kihina ahjuplaadile ning küpseta 175-kraadises ahjus 15–20 minutit. Iga viie minuti tagant sega. Ahjust välja võttes on mandlid esialgu veidi nätsked, kuivades muutub kate krõbedaks. Lase jahtuda, paki ilusasse karpi, sosista juurde jõulusoovid ning kingi kõigile headele sõpradele ja tuttavatele.