AngerjatarrendFoto: Artur Sadovski
Kalatoitude retseptid
30. november 2011, 10:46

Angerjatarrend (1)

Üks hea angerjaroog, mis on pärit Rohuneeme tipust Meride perelt.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg Angerjas (puhastatud)
3 klaasi Vesi
8 tera Must pipar
6 tera Vürts
2 lehte Loorber
0.5 - 1 spl Suhkur
1 spl Sool
2 spl Äädikas (30%-line)

Valmistamine

1. Puhasta angerjad. Selleks eemalda lima jämeda soolaga. Puhasta välja sisikond, kraabi selgroo küljest veri ära, eralda peadelt lõpused. Lõika angerjas 5 cm juppideks.2. Pane angerjatükid koos peadega külma veega keema. Vett olgu parasjagu nii palju, et tükid oleksid kaetud. Kui vett on liiga palju, siis ei kallerdu hästi. Parema tarretumise tagamiseks tuleb keeta ka pead. Eemalda tekkinud vaht. Lisa maitseained.3. Keeda angerjat nõrgal tulel 20 minutit. Keetmise lõpus lisa äädikas.4. Pane tükid (v.a pea) steriliseeritud purkidesse, kurna marinaad ja vala purki. Jäta jahedasse seisma. Kui purgid on jahtunud, siis tõsta need külmkappi. Marineeritud angerjas maitseb hästi pitsikese viinaga.