Gruusia köök

Hatšapuri 

Aleksandra Melder, 10. oktoober 2011, 07:33
HatšapuriFoto: Taivo Tenso
Lõputult hea lahtine pirukas, mille kreemise täidise järgi piruka kodumaal perenaise oskusi hinnatakse.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
50 g Presspärm
Piim (käesoe) või
0.5 l Keefir
2 - 3 spl Suhkur
800 g Nisujahu
50 g Või
50 g Õli
2 tk Muna
TÄIDIS
500 g Juust Suluguni (riivitud)
Ricotta-kohupiim või
500 g Kodujuust
100 g Või

Valmistamine

1. Sulata täidise või (võib olla ka toasoe), lisa ricotta või kodujuust ja riivitud juust ning mätsi segu viieks palliks.2. Valmista pärmitainas ja lase sel kaks korda tõusta, siis võid hakata hatšapurit tegema. Kasuta tainas ainult munavalget ja jäta munakollane alles.3. Jaga tainas viieks tükiks ja rulli neist ümmargused tainalehed. Pane iga lehe keskele juustupall ja sõrmi pealt pakikeseks kokku. Keera pall ümber ning rulli õrnalt lapikuks, nii et tainaümbrist ei vigasta. Kui juhtub, et tuleb auk sisse, siis liimi see koht tainatükikesega uuesti kinni, muidu voolab segu välja.4. Torka hatšapuri keskele läbi ülemise tainakihi väike auk, et sisu saaks hingata, ja rulli tainarulliga veel augu poole, et õhumullid saaksid välja. Aseta hatšapuri küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri pealt munakollasega.5. Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Võta ahjust välja ning lase enne söömaasumist puhta käteräti all veidi jahtuda, et juust pisut taheneks.