Lõunasöögi retseptid

Tsitruseline seapraad 

Kaie Mei, 3. oktoober 2011, 06:02
Tsitruseline seapraadFoto: Seljamaa Fotostuudio
Sibulad ja sidrunid pehmendamas liha.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.2 kg Kamaraga seapraetükk
1 spl Sool
1 spl Õli
2 - 3 tk Sibul
1 tk Sidrun (väike)
Mesi või
1 spl Vahtrasiirup
Salvei või
1 spl Tüümian (hakitud)
Valge vein või
0.5 dl Siider

Valmistamine

Tee seaprae kamarasse terava noa või žiletiga sisselõiked. Maitsesta liha soolaga, määri õliga ning aseta ahjuvormi. Küpseta 220-kraadises ahjus 15 minutit. Alanda kuumus 120 kraadini ja küpseta 2 tundi. Kui ümbritsed vormi spetsiaalse küpsetuskotiga, küpseb liha kiiremini ja jääb veelgi mahlasem. Eemalda liha vormist ning vala leem pannile. Lisa sibula- ja sidrunisektorid ning mesi ja keeda tugeval kuumusel, kuni viljade pind on kergelt karamellistunud. Vala pannitäis ahjuvormi ning aseta sellele liha. Pane pann tulele tagasi ning lisa ürdid ning mõne aja pärast vein. Kuumuta segades keemiseni ja vala siis lihale. Küpseta veel ligi 1 tund. Kui liha on pehme, võta see vormist ning mähi vähemalt 15 minutiks fooliumisse. Serveeri lihalõike mõne sobiva köögiviljalisandi ja küpsetusleemega.SOOVITUS KASTME VALMISTAMISEKS: Nõruta või püreesta küpsetusleem, millest on eemaldatud sidrunisektorid, keeda sobiva tiheduseni ning soovi korral lisa võid või rõõska koort.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee