Eesti köök

Batsillipeletajast tomatisupp küüslauguga 

Maru, 26. september 2011, 06:14
Batsillipeletajast tomatisupp küüslauguga Siim Vahur
Päikeseikalduse puhuks on tomatisupp valminud päikesekollastest tomatitest. Viimaste puudumisel saab sama suurepärase ka hapumatest punastest. Küüslaugust krehvtine ja ingverist tuline batsillitõrje. Isukamail tasub supile lisada ka toitvaid läätsesid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1.3 kg Tomat (kollased või punased)
4 + 1 tk Küüslauk
1 tk Sibul
0.5 l Puljong
1 dl Lääts (kollased või punased)
Sool
Must pipar
1 spl Sidrunimahl
1 tl Mesi
1 - 2 tl Ingver (riivitud)

Valmistamine

1. Puhasta tomatid varrekohtadest ning rebi või lõika sektoriteks. Sulata poti põhjas või ning pisut oliiviõli. Suru küüslauguküüned noa küljega katki ja haki laisalt. Puhasta sibul ja haki peeneks. Kuumuta õrnkuldseks.

2. Seejärel lisa tomatid ja pisut puljongit. Hauta, kuni tomatid on kaotamas oma vormi ning muutumas supiks. Lisa kollased läätsed (punase supi puhul punased läätsed) ja keeda pehmeks. Haki viimane küüslauguküüs potti ja püreesta segu. Timmi juurde parasjagu soola, pipart, sidrunimahla ja mett ning riivitud ingverit.

3. Serveeri krõbeda küüslaugusepikuga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee