KõrvitsarisotoFoto: Jaan Heinmaa
Itaalia köök
1. august 2011, 10:39

Siidjas kõrvitsarisoto

Pisikeste šalottsibulate, hea riisi ja Itaalia veiniga roale lisavad mahedat maitset kuldkollased kõrvitsatükid. Maitseb üllatavalt hästi ka meestele. Kasuta võimalusel alati isetehtud või fondist (puljongikontsentraat) valmistatud puljongit ning Parmeggiano Reggiano juustu.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
50 g Või
8 tk Šalottsibul (väike) või
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
300 g Risotoriis
1.5 dl Valge vein (kuiv)
400 g Kõrvits (tükeldatud)
1 l Köögiviljapuljong (või kanapuljong)
Petersell (hakitud)
100 g Parmesan v. muu kõva juust
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Sulata kastrulis või ning kuumuta hakitud sibulad ja küüslauguküüned selles klaasjaks. Lisa riis ja kuumuta pidevalt segades veel paar minutit.

2. Vala hulka vein ja lase korraks keema tõusta. Sega juurde tükeldatud kõrvits ning kalla lisaks 2 dl puljongit. Liiguta rooga pidevalt ja lisa vastavalt vajadusele puljongit, kuni umbes 20 minuti pärast on kogu puljong riisi imendunud. Lisa hakitud lehtpetersell ja riivitud parmesan. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kohe.