Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
50 g Või
8 tk Šalottsibul (väike) või
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
300 g Risotoriis
1.5 dl Valge vein (kuiv)
400 g Kõrvits (tükeldatud)
1 l Köögiviljapuljong (või kanapuljong)
Petersell (hakitud)
100 g Parmesan v. muu kõva juust
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Sulata kastrulis või ning kuumuta hakitud sibulad ja küüslauguküüned selles klaasjaks. Lisa riis ja kuumuta pidevalt segades veel paar minutit.
2. Vala hulka vein ja lase korraks keema tõusta. Sega juurde tükeldatud kõrvits ning kalla lisaks 2 dl puljongit. Liiguta rooga pidevalt ja lisa vastavalt vajadusele puljongit, kuni umbes 20 minuti pärast on kogu puljong riisi imendunud. Lisa hakitud lehtpetersell ja riivitud parmesan. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kohe.
Kommentaarid (0)