Tomatikastmes hakklihapallidFoto: Seljamaa Fotostuudio
Lõunasöögi retseptid
18. november 2011, 06:36

Tomatikastmes hakklihapallid

Hakklihapallid mahedas baklažaani-tomatikastmes.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 suur viil Röstsai
1 dl Vesi
70 g Tomatikaste
Sool
Must pipar
Kaneel (jahvatatud)
Nelk (jahvatatud)
Kardemon (jahvatatud)
500 g Lamba-veisehakkliha
0.5 dl Seedermänniseemned
1 tk Muna
KASTE
150 g Baklažaan (kuubikuteks tükeldatud)
Sool
400 g Purustatud tomatid
Küüslauk
Harilik pune (värske)

Valmistamine

Pudista sai ning sega vee hulka. Lisa tomatikaste ja maitseained, hakkliha, seedermänniseemned ning muna. Sega mass koospüsivaks. Vormi siis õliste kätega pallid ja prae osade kaupa mõõdukas kuumuses pruuniks. Hoia valmis palle soojas. Maitsesta baklažaan soolaga ning mõne aja pärast pigista välja tekkinud mahl. Prae kuubikud pannil kergelt pruunikaks ning lisa siis maitseained ja tomatikonserv. Hauta parajalt tiheda kastme tekkimiseni. Tõsta juurde hakklihapallid ja sega läbi. Serveeri soojalt.