Muna-spinatipirukasFoto: Sandra Urvak
Kiudainerikkad toidud
18. aprill 2011, 09:09

Muna-spinatipirukas

Mahlase täidisega pirukast saab peale munade ülesotsimist kindlasti pühade aja menuroog.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TAINAS
225 g Jahu
100 g Grahamjahu
125 g Või
125 ml Vesi (jääkülm)
1 tk Muna
Sool
TÄIDIS
500 g Spinat (sobib ka külmutatud)
1 tk Suvikõrvits (keskmine)
3 tk Tomat (kuivatatud, õlis)
7 tk Muna
200 ml Rõõsk koor (35%-line)
150 g Riivjuust
Sool
Must pipar
Muskaatpähkel (riivitud)

Valmistamine

1. Sega kokku kõik tainakomponendid. Kui tainas tuleb liiga kuiv, lisa pisut vett, vastupidisel juhul sega hulka veidi jahu. Tainas peab tulema pehme ja elastne. Mässi tainapäts kilesse ja jäta 30 minutiks külmikusse seisma.

2. Jaota tainas kaheks. Üks osa suru võiga määritud lahtikäivasse vormi, äärista servad hõbepaberiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 5 minutit.

3. Sulata spinat ja pigista välja üleliigne vesi. Sega hulka 3 muna, vahukoor ja riivitud juust. Maitsesta muskaatpähkli ja soolaga.

4. Viiluta suvikõrvits ja prae pannil oliiviõlis kergelt läbi.

5. Kalla spinatisegu vormi. Löö peale 4 muna, lisa tükeldatud kuivatatud tomatid ning kata suvikõrvitsaviiludega. Maitsesta soola ja pipraga. Nüüd rulli ülejäänud tainast ringikujuline latakas ja lõika sellest vormisuurune ring. Kata sellega pirukas ja pigista servadest kinni. Mina monteerisin tainajääkidest veel lillemustri.

6. Pintselda pirukas munakollasega ja pista 180-kraadisesse ahju. Küpseta 45 minutit kuni 1 tund. See pirukas tuleb imehea! Tasub meisterdada.