Suitsukana-sinihallitusjuustukastmes tagliatelleFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
4. jaanuar 2012, 07:13

Suitsukana-sinihallitusjuustukastmes tagliatelle

Mahedamaitseline sinihallitusjuustukaste, millele annab meeldivat maitset suitsukana. Võid kasutada nii suitsutatud kanafileed, -kintse kui ka -koibi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 spl Õli
2 tk Punane sibul
3 küünt Küüslauk
400 g Suitsukana
Sool
Must pipar
0.5 dl Valge vein (kuiv)
2 dl Rõõsk koor (35%-line)
150 g Sinihallitusjuust
200 g Tagliatelle
200 g Kirsstomat
Lehtpetersell

Valmistamine

Kuumuta ribadeks lõigatud punast sibulat ja hakitud küüslauguküüsi mõni minut kastrulis õlis. Lisa tükeldatud suitsukanatükid. Prae veel paar minutit ning maitsesta soola ja musta pipraga. Kalla juurde valge vein ja lase korraks keema tõusta. Vala hulka vahukoor ja murendatud sinihallitusjuust. Keeda 5 minutit, kuni kaste pakseneb. Vahepeal keeda pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja vala kastme hulka. Lisa ka poolitatud kirsstomatid ja hakitud lehtpetersell. Serveeri kohe.