Spinati-ricotta täidisega teokarbidFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
29. juuni 2012, 14:27

Spinati-ricottatäidisega teokarbid

Tervislik spinat on tubli kevadine turgutaja.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Valmistusaeg 30 min + küpsetamiseks 25 min

Koostisosad
250 g Ricotta
1 tk Muna
50 g Parmesan v. muu kõva juust
100 g Spinatilehed
sool, must pipar
200 g suurte teokarpide kujuline pasta
KASTE
2 sl Õli
2 küünt Küüslauk
1 tk Sibul
400 g Purustatud tomatid
1 tl Suhkur
sool, must pipar
PEALE
3 sl riivitud parmesan v. muu kõva juusti

Valmistamine

Sega ricotta, muna ja riivitud parmesan. Keeda hakitud spinatilehti soolaga maitsestatud vees minuti jagu, kurna ja loputa külma veega. Lisa spinat juustu-munasegule ning maitsesta soola ja pipraga. Keeda teokarpe soolaga maitsestatud vees 7 minutit, kurna ja jahuta. Tõsta igasse teokarpi teelusikaga täidist. Kastme valmistamiseks kuumuta kastrulis õli ning lisa hakitud küüslauk ja sibul. Kuumuta, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa purustatud tomatid ja kata kastrul kaanega. Hauta 10 minutit ja püreesta. Maitsesta suhkru, soola ja musta pipraga. Vala kaste võitatud ahjuvormi, tõsta peale täidetud teokarbid ja raputa üle riivitud parmesaniga. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.