Vähese suhkruga toidud

Maarja Jakobsoni datlikook 

Maarja Jakobson, 25. veebruar 2008, 08:49
 Ülle Viska
Kook, kus pole kasutatud suhkrut. Magusaks teevad koogi datlid ja mandlid

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g kivideta datlid
100 g Mandlid
200 g Või 82%
0.75 klaasi täisteranisujahu (või kaerajahuga pooleks)
0.75 klaasi Kaerakliid (või nisukliid)
0.75 klaasi Jämedad kaerahelbed
Ingver

Valmistamine

Pane datlid ja mandlid eraldi kaussides vette ligunema: tunniks kuuma või pooleks päevaks toasooja vette.Kalla vesi ära, pigista datlid käe vahel ühtlaseks massiks, lisa mandlid ja sega.Sulata pakk võid ja lisa segule. Seejärel sega sisse kõik teraviljatooted.Tainas peab jääma üsna pehme, siis on kook ka pehme. Lõpuks lisa toores riivitud ingver või tükeldatud suhkrustatud ingver.Pane tainas vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 30–40 minutit.Kui pealt hakkab pruuniks tõmbuma, on valmis. Juurde paku ingveriteed.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee