Lõunasöögi retseptid

Kõrvitsa-kartuligratään 

Angeelika Kang, 18. september 2008, 21:00
Kõrvitsa-kartuligratäänFoto: Jaan Heinmaa
Prantsuse mõjutustega ahjuvormiroog, mis võlub eelkõige oma lihtsusega. Kuna erilisi maitseaineid selles roas ei ole, maitsevad nii kartul kui kõrvits just sellisena, nagu nad on.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Kartul
700 g Tükeldatud kõrvits
1 peotäis Värske tüümian
4 dl Vahukoor
1 küüs Küüslauk
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Koori ja viiluta kartul ja kõrvits. Võita ahjuvorm ning laota viilud sellesse kihiti, vahele puista hakitud tüümiani.2. Sega vahustamata koor, hakitud küüslauguküüs, sool ja must pipar.3. Vala segu vormi, kata pealt fooliumiga ja küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit. Eemalda foolium ja küpseta 200-kraadises ahjus veel 15 minutit.4. Serveeri taimetoiduna või lihaprae lisandina. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee