Kiudainerikkad toidud

Köögiviljatäidisega kuklisai 

Tuuli Mathisen, 14. november 2011, 09:25
Köögiviljatäidisega kuklisai Tarmo Virkus
Köögiviljatäidisega plaadisai asub kusagil saia ja pirukate vahepeal. Valmistada on seda lihtsam kui pirukaid ükshaaval vormida. Minu kuklisai sai lisaks köögiviljadele täiendust soolaseenepurgist.

Koostisosad
5 dl Piim (toasoe)
1 spl Mesi
10 dl Sepikujahu
1 pakk Kuivpärm
1 tl Sool
2 dl Nisukliid
0.75 dl Õli
KÖÖGIVILJATÄIDIS
0.5 l Köögiviljad (riivitud ja hautatud)
Porgand
Pastinaak
Porrulauk
Sibul
Seened (soovi korral, hakitud)
Sool
Must pipar
1 tl Basiilik (kuivatatud)
200 g Riivjuust
1 tk Muna (määrimiseks)
Seesamiseemned või
Kaerakliid

Valmistamine

Sega piim ja mesi. Lisa jahu sisse kuivpärm, sool ja kliid. Ühenda piim jahuseguga. Sega tainas ühtlaseks ning sõtkumise lõppjärgus lisa ka õli. Sõtku, kuni tainas on ühtlane ja lööb kausi küljest lahti. Kata rätikuga ja jäta sooja kohta kerkima, kuni tainas on kerkinud umbes kahekordseks. Hauta köögivilju võis kümmekond minutit, maitsesta soola ja basiilikuga ning lisa juust. Jaga kerkinud tainas kaheks osaks ning rulli mõlemad osad küpsetusplaadi suuruseks. Tõsta üks osa tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sinna peale jaota sümmeetriliselt täidisekuhjad. Aseta pealmine tainas täidise peale. Jäta veel vähemalt pooleks tunniks kerkima. Lõika noa või tainarulliga täidise vahekohtadest läbi, määri pirukat munaga, puista peale kliisid või seesamiseemneid ning pane 200–220-kraadisesse ahju 25 minutiks küpsema.

Kogus 9 tükki.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee