Retseptid

Räim, mõnusalt kodune kala 

Toidutare, 15. aprill 2010 21:00
Foto: 100 rooga
Rahvuskala räim on eestlase toidulaual olnud sajandeid ja kõiksugu peenemad kalad ei ole suutnud seda aukohalt tõrjuda. Seda põhjusega – universaalset räime sobib panna nii supi kui ka salati sisse.

Lihtne - räim vürtsikas kastmesKastmes räimed sobivad söömiseks nii soojalt keedukartulitega kui ka külmalt leivakattena. Kastmesse võid lisada ka porgandit, peale puistata juustu jms. Tervislik - räimesalat Põnevama paneeringu saamiseks maitsesta jahu näiteks karriga. Ära maitseainega liialda, muidu saab kala õrn maitse kannatada.Eriline - räimesuppVõimaluse korral valmista kalapuljong ise. Selleks võid kasutada erinevaid kalasorte. Nõuanne: mida tervem kala, seda parem. Poest ostes hinda kala värskust selle järgi, kas räime silmad on klaarid või punased. Viimasel juhul ei ole tegemist värske kalaga. Kõikides retseptides saab räime asendada ka kiluga.  Allikas: ajakiri Naised