Retseptid
30. oktoober 2015, 07:15

November

Imeilus sügis kestab. Nii kenasti, et isegi see palju kardetud novembrihallus ja -pimedus pole veel kohal. Tore. Ja veel toredamaks teevad elu muidugi Oma Maitse uued lood-retseptid.

* Jõudsimegi panniroad ära oodata! Tuuli Mathisen paneb kõik ühe panni peale kokku. Cafè Swissi peakokk Evgeny Cherdantsev lisab ühe mõnusa lambapajaroa. Raili Mikk lustib läätsedega ja sikutab neid mõnuga tänapäeva.

* Käime külas veganitel. Ja vastukaaluks laseme end kostitada ka LCHF-toitudega. See viimane juhtus imekaunis ümbruses, otse patjade vahel Saaremaal Leisi Lapikojas. Mahevilja jahuks muutumise protsessi jälgime Vändra leivatööstuses.

* Linnased vajavad avastamist. Selle fakti teeb veenvalt selgeks Tuuli Mathisen. Ja ei, temast pole mingi õllemeister saanud, vaid ikka ja alati pakub ta oma suurepärasel moel häid sööke: linnasejahust skoonid, šokolaadikook linnasesiirupiga, linnasejahu ja -siirupiga müsli ning linnaseäädikaga bataaditšipsid.

* Vahepeal natuke ekstreemsemat maailma ka – Tiiu Suvi käis režissöör Urmas E. Liiva juures. Mida te eeldaksite, kui loete lauset “Olen üsna konservatiivse maitsega”? Absoluutselt keeldume siinkohal edasi kommenteerimast, lugege-vaadake ajakirjast ise. (Aknooli joomine on seejuures kõige väiksem asi.)

* Lugejate lemmikrubriigi „Nipid ja nõksud“ on seekord täitnud Rita Osa. See tähendab automaatselt seda, et avastusrõõmu ja toimivaid lahendusi on kuhjaga. Lisaks katab Rita laua juustuküpsistega. Ollalaa, kui maitsvatega!

* Kertu Lukas kutsub luksuslikule teeõhtule. Gerli Ramler viib meid palkmaja paeluvasse keskpunkti – muidugi kööki. Vilniuses käime ära. Salakuulame aga Talus & Delis. Ester Bardone analüüsib, kas me oleme ikka see, mida sööme. Maru on nüüd proua Lagritsasõber. Lastele valime juba jõulukinke – lauanõud võiksid olla ilusad. Ja nii edasi, ja nii tagasi, nagu ikka. Kuni lõpupunkti paneb Eia Uus – karmavärk. Täiesti.

Kaminasoojusest õhkuvat kuldnovembrit!