Mitme poti ratatouilleFoto: Eigo Alvik
Retseptid
7. oktoober 2013, 01:25

Igas kodus oma ratatouille

Kui sügis on täies hoos ja ühised tegevused suunduvad üha enam toa poole, on paras ühel unisel nädalavahetusel pliidi ääres askeldada ja üks õige vahemereline talupojaroog valmis vaaritada. Ratatouille nõuab palju potte ja omajagu tähelepanu, aga tulemus on seda väärt.

Koostisained on kõik just sügisele omased - baklažaan, suvikõrvits, paprika ja tomatid, suure peoga värskeid ürte, sibulat ja küüslauku. Kuigi retsepte ja variatsioone on roale mitmeid, tasub kindlasti proovida ära ka versioon, kus kõik köögiviljad küpsetatakse eraldi ja lisatakse tomatikastmesse hautatult. Nii säilitab iga köögivili täiusliku tekstuuri ja maitse.

Mitme poti ratatouille