Foto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
12. märts 2019, 14:16

Lillkapsavorm hakklihapõhjal

Kodune kapsa-hakkliharoog, mis on veidi teistmoodi vormistatud ega vaja kõrvale harjumuspärast kartulit ja riisi. Maitsev ja kiirelt valmiv kerge õhtusöök ka perele. Hakkliha maitsestades kasuta just neid maitseaineid, mis sulle meeldivad. Kindlasti töötavad sellised kombinatsioonid, nagu tšilli-kurkum, karri-must pipar, nelk-muskaatpähkel. Aga ka hea ürdisegu, nagu siinses retseptis, on kindla peale minek. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
800 g Lillkapsas
Sool
1 tk Suur sibul
2 tk Küüslauguküüs
Õli praadimiseks
400 g Hakkliha
0.5 tl Purustatud pipar
1 tl Prantsuse ürdisegu
250 g Mozzarella
1 tk Muna
1 dl Hapukoor 10%

Valmistamine

1. Loputa ja nõruta lillkapsas ning lõika õisikuteks, suuremad nendest lõika pooleks. Pane lillkapsas koos 2 dl veega potti ja lase keema tõusta. Lisa 0,5 tl soola ja keeda kaane all umbes 7 minutit. Vala sõelale ja jäta nõrguma.

2. Puhasta sibul ja küüslauguküüned, haki peeneks ja prae pannil kuumas õlis, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa pannile hakkliha ja prae segades läbi. Maitsesta soola ja Prantsuse ürdiseguga. Vala hakkliha pannilt keskmise suurusega ahjuvormi ja tasanda põhjale.

3. Pane ahi 200 kraadi peale sooja.

4. Lõika mozzarella umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks ja tõsta nendest pooled hakklihale.

5. Klopi muna kahvliga lahti ja sega hapukoorega. Vala segu vormi hakkliha ja mozzarella peale. Tõsta ka lillkapsaõisikud õrnalt surudes vormi. Küpseta ahju keskel 15 minutit, siis kata ülejäänud mozzarella-viiludega ning küpseta veel 10–15 minutit.

6. Lase roal enne söömist pisut jahtuda ja naudi siis koos meelepärase värske salatiga.