Foto: Jaan Heinmaa
Retseptid
27. veebruar 2012, 22:00

Sinepiga vägevaks

Iga eesti mees teab, et kui laual on sült, siis peab seal kuskil ka kanget sinepit olema. Kärtsakas pastas, mis lapsepõlves vängel kujul tuubist taldrikule pressides silmad kipitama pani ja kuidagi meeltmööda polnud, on ometi palju head peidus. Sinep annab head maitset ja valida on neid nii mahedaid, magusaid kui koduselt vängeid. Sinepist saab tasakaalu juurde tavaline, ent maitselt intensiivne juustutäidisega omlett. Sinep lisab õhetavat jumet juurde malbele koorekastmele, näiteks koos keedetud keele või seapraeviiluga. Hoidiste vaaritamise aeg on samuti ees ja sinepiseemneid kulub siis ohtralt nii marinaadidesse kui vürtsmoosidesse. Lisaks annab sinepi abil valmistada suurepäraseid glasuure liha-kala katmiseks või õlikastmeid värskete salatite segamiseks, kus ka mett ja äädikat sees. Tavalisse riivsaiast või –leivast paneeringusse, millega šnitsleid või räimi paneerida, kulub ka törts sinepipulbrit särtsuks ära. Seega tasub sel seedimisele hästimõjuval tegelasel aeg-ajalt hiilata l

Brändisinep

Kodune majonees 

Fetasalat, mitte päris klassikaline 

Kuum sibulasupp ja krõbedad juustu-sinepikattega saiad

Lõhefilee sinepi ja meega

Paneeritud kalkunikotletid

Baklažaanikaste ahjuköögiviljade juurde

Sinepikattega veisepraad 

Värskekapsahautis vasikaliha ja rohkearvulise sinepiseemnete armeega

Tubli lambakints rohke küüslaugu ja sinepiga

Sealiha- rillette 

Pikalt haudunud ja veidi vajutust saanud seakülg