Retseptid

Päikest täis tsitrused 

Toidutare, 25. detsember 2011, 22:00
Foto: Jaan Heinmaa
Keset talve toidupoes ringi liikuvad kärud on kiirel esmapilgul kõik kollakas-oranži värvi. Lähemal vaatlusel selgub, et ostunimekirjade ühine lemmik on tsitruselised: mandariinid, apelsinid, laimid ja sidrunid... Kindlasti on mõnel plaanis apelsinidest nelgi abil vastupandamatuid lõhnapalle teha, kes varub mandariine lihtsalt nosimiseks, kes valmistub jõuluaegse ülesöömise ohtu leevendades suurtes kogustes sidrunivett jooma. Kui teil kõigil on kodus juba head kraami külluses, vaadake üle ka meie erinevatest tsitruselistest lähtuv retseptivalik, kus on nii avastamist väärt soolast kui ka elamusi pakkuvat magusat. Viskame heal meelel pilgu rõõmsavärvilisele pallimerele, mis ei hiilga rasva, kolesterooli ega liigsete kaloritega. Tsitruselised tõrjuvad mürkaineid, tugevdavad immuunsüsteemi, aitavad saleneda ja varustavad meid hiigelkoguses C vitamiiniga. Selles pallimeres tasub hullata!

Hõrk ja krõpsuga: Apelsinisalat speltatangu ja seedermänniseemnetega

Eriti suurepärane kalaga: Fenkoli-apelsinisalat

Kirju kui kleidiriie: Avokaado-tsitrusesalat

Mõnusalt värske: Külm avokaado-kurgisupp

Traditsioonide kõrgusel: Paltuse filee sidruni ja tilliga

Megastaarid: Spagetid lõhe ja sidrunikastmega

Täiuslik saiamoos: Õuna-apelsinimoos

Siirupiga käsikäes: Apelsinipannkoogid