Keset talve toidupoes ringi liikuvad kärud on kiirel esmapilgul kõik kollakas-oranži värvi. Lähemal vaatlusel selgub, et ostunimekirjade ühine lemmik on tsitruselised: mandariinid, apelsinid, laimid ja sidrunid... Kindlasti on mõnel plaanis apelsinidest nelgi abil vastupandamatuid lõhnapalle teha, kes varub mandariine lihtsalt nosimiseks, kes valmistub jõuluaegse ülesöömise ohtu leevendades suurtes kogustes sidrunivett jooma. Kui teil kõigil on kodus juba head kraami külluses, vaadake üle ka meie erinevatest tsitruselistest lähtuv retseptivalik, kus on nii avastamist väärt soolast kui ka elamusi pakkuvat magusat. Viskame heal meelel pilgu rõõmsavärvilisele pallimerele, mis ei hiilga rasva, kolesterooli ega liigsete kaloritega. Tsitruselised tõrjuvad mürkaineid, tugevdavad immuunsüsteemi, aitavad saleneda ja varustavad meid hiigelkoguses C vitamiiniga. Selles pallimeres tasub hullata!
Hõrk ja krõpsuga: Apelsinisalat speltatangu ja seedermänniseemnetega
Eriti suurepärane kalaga: Fenkoli-apelsinisalat
Kirju kui kleidiriie: Avokaado-tsitrusesalat
Mõnusalt värske: Külm avokaado-kurgisupp
Traditsioonide kõrgusel: Paltuse filee sidruni ja tilliga
Megastaarid: Spagetid lõhe ja sidrunikastmega
Täiuslik saiamoos: Õuna-apelsinimoos
Siirupiga käsikäes: Apelsinipannkoogid
Puhas nagu lumi: Tsitruse-jogurtitort
Seest siiru-viiruline, aga magus: Mustasõstra-sidrunišarlott
Pole liiga magus: Laimi-vaarika-juustutort
Kommentaarid (0)