Jõulu ajal katseta pähklisnäkkide valmistamisel erinevaid pähkleid ja erinevaid maitseid. Pühadehõnguliste maiustuste saamiseks on kindlasti omal kohal kaneel, vanill, apelsinipipar, kardemon, ingveripulber jpm. Et maitsed pähklitele kinnituks, on valida kahe variandi vahel:1) Hästi maitseb kommilaadne pähkli-karamell. Selleks rösti eraldi pähklid ja valmista suhkrust karamell. Puista plaadi peale pähklid ja vala üle õhukese kihi karamelliga ning lase jahtudes kõvastuda. Murra tahkest karamellist meelepärased tükid. 2) Kata pähklid hoopis munavalgega. Selleks vahusta ja maitsesta munavalge meelepäraselt (soolaselt või magusalt). Sega munavalge pähklitega läbi ja küpseta ahjus, kuni munavalgest on moodustunud koorik. Just ürdiste pähklite valmistamiseks eelista munavalgekatet, see kaitseb ürte kõrbemise eest. Piparkoogihõngulised pähklid Soolased karripähklid Vürtsikad wasabi-pähklid
Kommentaarid (0)