Foto: Johannes Arro
Retseptid
2. oktoober 2011, 21:00

Suur praad ahju

Ühest küljest on piraka lihakäntsaka ahjuviskamine kõige hõlpsam viis suurem seltskond ära toita ... teisest küljest, suuri lihatükke ja terveid linde kipuvad inimesed veidi pelgama. Pigem kiputakse steike praadima või väiksemaid lihatükke vokitud toitudes või hautistes kasutama. Kui hirmutavast aukartusest üle saada, on isevalmiv söök ju maailma lihtsaim. Püüamegi pakkuda erinevaid võimalusi, kuidas liha võimalikult kiiresti ahjule loovutada, et ise pääseks millegi muuga tegelema.

AHJULAMMAS ON ERILINEHiilgav laua keskpunkt: Küüslaugu ja rosmariiniga pikitud lambakints  Ja muusikat teeb mariachi: Aeglaselt röstitud tšillilammas mangosalsaga Poodi portveini järele: Papa ahjulammas pihlakatega MAHLASED LINNUPRAEDPuuviljadest pungil: Täidetud hani Vene moodi: Tervelt küpsetatud part Hapu ja magusa duett: Ahjupart ploomikastme ja köögivilja-riisinuudlisalatigaHEAD SEAPRAEDKondi ja kamaraga: Karbonaad Provence`i moodi Soja ja sinepiga: Hautatud seakoot sibula-aprikoosikastmes Ürditriibuline: Seakaelakarbonaad juustu-ürditäidisega Trips-traps-trull: Röstitud peekon tšilli ja rosmariiniga Kiluga kosja: Taditsiooniline seapraad sinepi-vürtsikiluglasuuriga Selged maitsed: Tsitruseline seapraad JAHIHOOAJA AVALÖÖKÜrgne kutse: Metskitserostbiif