Foto: Daisy Lappard
Retseptid
22. november 2009, 22:00

Üllatav suutäis soolast

Heast ampsust ei ütle keegi ära, eriti kui see veel kuldkollase sisu ja heas mõttes üllatava maitsega on. Soolased muffinid on üllatavad, aga ka sedavõrd universaalsed, et passivad nii väiksele kui ka suurele sööjale.

Muffinite küpsetamiseks sobivad nii metallist kui ka silikoonist vormid. Silikoonvormid on küll mugavad ja lihtsad puhastada, kuid hoiavad niiskust kinni ja muffinid ei muutu põhjast krõbedaks. Metallvormis saad ühtlaselt krõbedad muffinid, aga pead samas paberkorvikesi kasutama.

Juustused muffinid peterselliga

Peterselli asemel võid katsetada muffineid näiteks hakitud rosmariiniga. Nüansirikkamat maitset lisab ka Parmesani juust.

Vahemere muffinid

Maisijahumuffinid peekoniga

Kuna need muffinid kipuvad olema kuivemad kui teised, serveeri neid kohe soojalt. Maisimuffinid on hea lisand mõne püreesupi või rohelise salati kõrvale.