Lihatoidu retseptid

Mugava kokkaja kapsarullid 

Pille Enden, 16. august 2018, 07:35
 Jaan Heinmaa
Kapsarulle võib teha ka nii, et kõik ained kokku segada ja rullideks vormida, pole vaja kapsalehtedega mässata. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund + 40-45 minutit ahjus

Koostisosad
3 dl Ümarateraline või pudruriis (või 8 dl keedetud riisis)
400 g Peakapsas
400 g Segahakkliha
1 tk Suur sibul
2 tk Muna
2 spl Hakitud petersell või till
Sool
Must pipar
KASTE
1 spl Õli
3 spl Või
1 tk Suur Porgand
4 dl Tomatikaste
6 dl Vesi
Sool
Suhkur
Must pipar

Valmistamine

1. Keeda riis pehmeks ja lase jahtuda.

2. Kuni riis keeb, haki kapsas peeneks. Kalla peale keev vesi ja lase 10 minutit seista. Nõruta ja suru kuivaks.

3. Kuumuta ahi 220 kraadini. Määri ahjuvorm ( 30x30cm) õliga.

4. Sega hakkliha, kapsas ja keedetud riis. Lisa 0,5 riivitud sibulat, munad ja hakitud petersell, maitsesta soola ja pipraga. Vormi segust kanamuna suurused rullid ja lao õliga määritud ahjuvormi.

5. Haki ülejäänud sibul. Kuumuta 1 sl õli ja 3 sl võid potis,  hauta sibul pehmeks. Lisa jämedalt riivitud porgand ja hauta 3-4 minutit. Lisa 4 dl tomatikastet  ja 6 dl kuuma vett. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning kuumuta keemiseni. Vala kaste vormi.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee