Lõunasöögi retseptid

Tomati-sibulakarri 

Pille Enden, 14. august 2018, 09:30
 Jaan Heinmaa
Indiapärases roas on koduste küpsete tomatite ja rohelise sibula hõngu. Pane kõigepealt riis keema ja asu siis karrit valmistama, nii saavad mõlemad üheaegselt valmis.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 suur punt Roheline sibul
2 tk Sibul
3 tk Keskmine tomat
2 tk Rohelise tšillipipra kaun
2 spl Õli
1 tl Riivitud ingver
2 tk Küüslauguküüs
2 tl Jahvatatud koriander
1 tl Tšillipulber
0.5 tl Kurkumi
1 tl Garam masala
Sool

Valmistamine

1. Haki rohelise sibula valged ja rohelised osad, pane eraldi. Koori ja haki sibulad, haki tomatid ja tšilli.

2. Kuumuta rohelise sibula valged osad pannil õlis läbi. Alanda kuumust ja lisa hakitud sibulad, hauta klaasjaks.

3. Lisa ingver ja purustatud küüslauk, kuumuta läbi. Lisa tomatid ja tšilli ning maitsesta soolaga, hauta kuni tomat on pehme, 3-4 minutit.

4. Lisa koriander, tšillipulber, kurkum ja 3-4 sl vett, hauta mõned minutid. Nüüd pane pannile roheline sibul ja hauta veel 2-3 minutit.

5. Kalla juurde ca 0,5-1 dl vett, pane pannile kaas peale ja hauta 4-5 minutit, kuni kaste pakseneb. Sega hulka garam masala ja timmi maitse sobivaks. Serveeri keedetud riisi või lameleivaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee