Foto: Panthermedia/Scanpix
Retseptid
9. august 2018, 12:34

Brita: Banaanipontšikud, parim lahutuse korral

Minu retsept  tuli kurbusest. Mõned aastad tagasi leidis minu kallis kaasa, et tahab olla jälle vaba mees ja soovis  lahutust... Ei aidanud pisarad, ei palved.

Lahutus oli 13.  augustil. Mäletan seda päeva ilmselt surmani.

Maavalitsuse majja minnes - mis iseenesest  asub kenas pargis ja on muidu selline rahulik ja armas koht - jäi kõige enam meelde mulle tugev pärnaõite lõhn. Terve tee vaatasin neid maha langenud pärnaõisi ja ei suutnud uskuda. et see kõik on nüüd ja päriselt...

Kindlasti olen saanud sellest nüüdseks üle- jäänud on vaid kinnikasvand armid. Aga pärnaõite lõhn ja sel päeval improviseeritult valmistatud banaani-pontšikud on need, mis tuletavad alati teravalt meelde elu, asjade ja suhete lõplikkust ning kindlasti ka seda, et midagi ei maksa elus võtta iseenesestmõistetavalt...

Siin on minu lohutuse retsept südamevalu korral:

Haara mõni armas mälestusese + tee naabrinaise kassile pai + jalutuskäik parima sõbrannaga.

Ja siis siin on minu banaani-pontšikute retsept :

1) 2-3 küpset või üliküpset banaani

2) 2 muna

3)  8 spl nisujahu (ka muu jahu sobib )

4) 2 spl suhkrut ( või pruun suhkur)

5) 1 tl vanillisuhkrut

6) veidi kaneeli

7) 0,5 tl soodat

8) 0.5 tl soola

9) oliiviõli

10) tuhksuhkur

Ohtralt õli küpsetamiseks.

Purusta kahvliga banaanid ja sega hulka munad, sega mass ühtlaseks.

Lisa jahu, suhkrud ja ülejäänud maitseained. Sega kõik kahvliga läbi.

Kui banaanid olid suured ja mass on veidi vedel, lisa seni jahu, kuni kõik on ühtlase meelepärase paksusega.

Kuumuta õli ning vormi supilusikaga pallid ( hea nipp on kahe supilusikaga) ja küpseta õlis neid keerates , kuni nad on kuldsed.

Aseta ilusale vanaemast jäänud suurele lilledega taldrikule ( või kandikule ) ja puista üle tuhksuhkruga.

Külma piimaga imehead!