Madala GI toidud

Värsked aedoad prantsuspäraselt 

Lia Virkus, 28. mai 2018, 03:36
 Jaan Heinmaa
Värsketest ubadest saad kiirelt ja kergelt maitsva lisandi või toitva põhiroa. Sidrun ja ürdid maitsestavad oad imeliseks. Sel moel on need tihti prantslaste söögilaual.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Kollased või rohelised värsked aedoad
1 tk Sibul
1 peotäis Lehtpetersell
2 tk Küüslauguküüs
2 spl Külmpressitud oliiviõli
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Pese oad ja lõika otsad ära. Keeda väheses vees 5–10 minutit (olenevalt sordist ja suurusest), nõruta sõelal.

2. Haki sibul ja petersell, viiluta küüslauguküüned õhukeselt. Kuumuta õli suurel pannil, lisa sibul ja küüslauk, prae klaasjaks. Lisa hulka oad, kuumuta mõni minut segades. Maitsesta sidrunimahla, riivitud koore ja peterselliga. Jahvata peale soola ja pipart ning serveeri.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee