Foto: Jaan Heinmaa
Madala GI toidud
28. mai 2018, 03:36

Värsked aedoad prantsuspäraselt

Värsketest ubadest saad kiirelt ja kergelt maitsva lisandi või toitva põhiroa. Sidrun ja ürdid maitsestavad oad imeliseks. Sel moel on need tihti prantslaste söögilaual.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Kollased või rohelised värsked aedoad
1 tk Sibul
1 peotäis Lehtpetersell
2 tk Küüslauguküüs
2 spl Külmpressitud oliiviõli
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Pese oad ja lõika otsad ära. Keeda väheses vees 5–10 minutit (olenevalt sordist ja suurusest), nõruta sõelal.

2. Haki sibul ja petersell, viiluta küüslauguküüned õhukeselt. Kuumuta õli suurel pannil, lisa sibul ja küüslauk, prae klaasjaks. Lisa hulka oad, kuumuta mõni minut segades. Maitsesta sidrunimahla, riivitud koore ja peterselliga. Jahvata peale soola ja pipart ning serveeri.