Foto: Britt Paju
Kiudainerikkad toidud
21. mai 2018, 03:59

Krõbedad pudruküpsised

Koostisosad
100 g Jahtunud kaerahelbepuder
100 g Nisujahu
100 g Toasoe või
2 spl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
50 g Mandlilaastud
3 spl Hapukas moos
Soovi korral tuhksuhkur

Valmistamine

8 tk

1. Vahusta pehme või suhkruga, lisa puder, jahu, vanillsuhkur ja mandlilaastud ning sega ühtlaseks. Rulli tainas kahe küpsetuspaberilehe vahel õhukeseks, aseta ahjuplaadile ja eemalda ettevaatlikult pealmine leht. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni tainas on jumekas.

2. Lõika ahjusoe küpsetis pooleks. Ühele poolele määri õhuke kiht moosi ning seejärel tõsta peale teine pool. Lõika kohe ka terava noaga meelepärase suurusega ruudud ja lase jahtuda. Enne serveerimist sõelu soovi korral peale tuhksuhkrut.