Foto: Britt Paju
Madala GI toidud
21. mai 2018, 03:56

Kapsariis tatraga

Kogus: kahele

Koostisosad
2 tk Suur lillkapsa-, kapsa- või brokolijuurikas või nende segu
2 tk Küüsaluguküüs
2 dl Keedetud tatar
2 spl Oliiviõli
1 tl Värskelt riivitud sidruni koor
1 tl Värskelt pressitud sidruni mahl
Hakitud ürdid (nt petersell, till, roheline sibul)
Sool
Must pipar
Sidrunisektorid serveerimiseks

Valmistamine

1. Tükelda kapsajuurikad kergelt ja vajadusel lõika ära nende liiga puised osad. Töötle juurikad köögikombaini lõiketera abil peeneks riisilaadseks puruks või haki terava noaga võimalikult peeneks.

2. Koori ja haki küüslauguküüned ning sega koos õli ja sidrunimahla ja -koorega kapsasegu hulka.

3. Sega sisse ka tatar. Maitsesta soola ja pipraga ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil ühtlase kihina laiali. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 25 minutit, vahepeal sega.

4. Valmis kapsariisile puista hakitud ürte ja serveeri sidruniviiluga.

HEA TEADA!

Soovi korral lisa kapsariisile ka lusikatäis soola, sidrunimahla ja ürtidega maitsestatud paksemat jogurtit. Sobib nii kõrvalroaks kui ka iseseisvaks eineks.