Madala GI toidud

Leivakrõpsud kaalikahummusega 

Britt Paju, 21. mai 2018, 03:44
Foto: Britt Paju

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g Kaalikas
1 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 dl Õli
1 spl Tahiini ehk seesamipasta
Sool
Must pipar
Paprikapulber
Hakitud petersell
1 tk Seisnud viilutamata leib

Valmistamine

1. Koori ja tükelda kaalikas, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta soolaga ning nirista peale pisut õli. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni kaalikatükid on pehmed.

2. Vala jahtunult köögikombaini koos kooritud küüslauguküüne, kikerherneste, tahiini ja sidrunimahlaga. Püreesta ja lisa samal ajal õli. Vajadusel lisa natuke vett. Maitsesta ja puista soovi korral peale hakitud peterselli ja paprikapulbrit.

3. Lõika leivast terava noaga võimalikult õhukesed viilud. Jaga leivaviilud ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 160–170kraadises ahjus 15–20 minutit või kuni leivad on mõnusalt krõbedad. Paku leiba koos kaalikahummusega.

HEA TEADA!

Sarnast hummust võid valmistada ka kappi jäänud porgandist või peedist. Kui leib on liiga pehme, aseta see pooleks tunniks sügavkülma.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee