Laktoosivabad toidud

Vietnamipärased kalakoogid 

Merrit Kiho, 21. mai 2018, 04:03
Foto: Andra Kalda
Siiralt aus olles, kui ma näen mingis söögikohas, et menüüs on kalakotletid, siis on need midagi, mida ma kindlasti ei telli. Kuna silme ette tekib pilt, kuidas kõik see, mis jääb üle peenemast fileest, mikserdatakse mingiks arusaamatuks massiks. Aga võib-olla ma eksin ja tegelikult pakutakse kotlettides allpool olevale retseptile omast kalafileed.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Tursafilee
1 tl Jahvatatud ingver
1 tk Muna
0.5 dl Mündilehed
1 tl Sool
1 tk Värskelt riivitud laimi koor
Oliiviõli
KASTE
1 tk Punane tšillikaun
0.25 dl Kalakaste
1 spl Toor-roosuhkur
1 tk Laim
3 spl Oliiviõli
Mündilehed

Valmistamine

1. Lõika filee väiksemateks tükkideks, pane koos mündilehtedega köögikombaini ja mikserda peeneks. Tõsta segu kaussi ning lisa muna, ingver, sool ja riivitud laimikoor. Sõtku ühtlaseks massiks ning vormi 8 kotletti.

2. Prae keskmisel kuumusel oliiviõlis mõlemalt poolt paar-kolm minutit.

3. Kastmeks haki tšilli peeneks ja aseta kausikesse. Riivi sekka laimi koor ja pigista lisaks laimimahl. Vala juurde kalakaste ja oliiviõli. Lisa suhkur ja sega, kuni see lahustub. Viimasena haki lisaks paari supilusika jagu mündilehti.