Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
14. mai 2018, 04:33

Toorjuustukook rabarberiga

Mure purutainast põhja ja rikkaliku pehme kattega kook on tõeline kevadine hõrgutis.

Koostisosad
PÕHI
3.5 dl Nisujahu
0.75 dl Suhkur
200 g Külm või
TÄIDIS
1 dl Nisujahu
4 dl Suhkur
3 tk Suur muna
1 l Hakitud rabarber
2 dl Rõõsk koor 35%
KATE
180 g Toorjuust
1 dl Suhkur
1 tl Vanilliekstrakt
2 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine

16 tk

1. Sega jahu ja suhkur, lisa hulka külm tükeldatud või ja haki puruks. Suru puru 25 x 25 cm suuruse vormi põhja. Küpseta 175-kraadises ahjus 5 minutit. Täidiseks sega jahu ja suhkur, klopi hulka munad ja vahukoor. Haki rabarber ja sega täidise hulka. Vala segu põhjale ja küpseta 40–45 minutit, kuni täidis on tahe.

2. Hõõru toorjuust suhkru ja vanilliekstraktiga pehmeks, sega hulka vahustatud koor. Määri soojale koogile. Jahuta, kata kook toidukilega ja hoia vähemalt 2 tundi külmas.