Foto: Jaan Heinmaa
Madala GI toidud
14. mai 2018, 03:23

Grillitud spargel ja rabarber

On aeg grillid huugama panna! Grillitud rabarber ja spargel, mida kastmetesse dippida, sobivad kevadise eine alustuseks suurepäraselt. Kasuta grillimiseks üsna peenikesi rabarberivarsi, siis ei jää hapu maitse domineerima.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
30 minutit + 2 tundi külmkapis

Koostisosad
200 g Rabarber
250 g Spargel
200 g Ameerika peekon
0.5 dl Pruun suhkur
DIPIKASTE RABARBERI JUURDE
200 g Türgi või Bulgaaria jogurt
2 tl Magus tšillikaste
Sool
DIPIKASTE SPARGLI JUURDE
2 tk Purustatud küüslauguküüs
5 spl Paksem majonees
1 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika rabarber paraja pikkusega juppideks, nii 8–10 cm. Pane jupid suletavasse kilekotti või karpi ja lisa pruun suhkur, raputa hästi läbi ja jäta paariks tunniks külmkappi. Sega valmis dipikastmed ja pane külmkappi maitsestuma.

2. Lõika sparglil ära puitunud varreosa. Võta rabarber külmkapist ja kuivata majapidamispaberiga. Keera peekoniviil tihedalt iga jupi ümber. Keera peekon sparglivarte ümber. Pane grillile või pannile ja kuumuta esmalt nõrgemal kuumusel, et rasv hakkaks sulama, siis anna kuumust juurde ning küpseta või prae, kuni peekon on pruunistunud ja krõbe ning rabarber ja spargel pehme.

3. Tõsta korraks majapidamispaberile nõrguma. Serveeri dipikastmetega.