Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
30 minutit + 2 tundi külmkapis
Koostisosad
200 g Rabarber
250 g Spargel
200 g Ameerika peekon
0.5 dl Pruun suhkur
DIPIKASTE RABARBERI JUURDE
200 g Türgi või Bulgaaria jogurt
2 tl Magus tšillikaste
Sool
DIPIKASTE SPARGLI JUURDE
2 tk Purustatud küüslauguküüs
5 spl Paksem majonees
1 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Lõika rabarber paraja pikkusega juppideks, nii 8–10 cm. Pane jupid suletavasse kilekotti või karpi ja lisa pruun suhkur, raputa hästi läbi ja jäta paariks tunniks külmkappi. Sega valmis dipikastmed ja pane külmkappi maitsestuma.
2. Lõika sparglil ära puitunud varreosa. Võta rabarber külmkapist ja kuivata majapidamispaberiga. Keera peekoniviil tihedalt iga jupi ümber. Keera peekon sparglivarte ümber. Pane grillile või pannile ja kuumuta esmalt nõrgemal kuumusel, et rasv hakkaks sulama, siis anna kuumust juurde ning küpseta või prae, kuni peekon on pruunistunud ja krõbe ning rabarber ja spargel pehme.
3. Tõsta korraks majapidamispaberile nõrguma. Serveeri dipikastmetega.
Kommentaarid (0)