Foto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
10. mai 2018, 05:02

Karulaugupirukas kolme juustuga

Krõbedal toortatrajahupõhjal kevadrohelusega pirukas maitseb suurepäraselt kohvi või tee kõrvale. Aga miks mitte ka klaasikese külma valge veiniga külalistele pakkumiseks. Kogus 6 lõiku.

Koostisosad
PÕHI
2.5 dl Toortatrajahu
1 spl Kanepiseemned
100 g Või
1 peotäis Karualuk
4 spl Külm vesi
0.5 tl Sool
TÄIDIS
300 g Kodujuust
150 g Riivjuust
125 g Mozzarella väikesed pallid
2 tk Muna
2 dl Rõõsk koor 35%
6 tk Kirsstomatid
60 g Karulauk
SERVEERIMISEKS
Lehtpetersell
Kooritud kanepiseemned

Valmistamine

1. Haki põhjaained omavahel segamini, lisades vett vähehaaval, kuni saad ühtlase tainapalli. Paki kilesse ja tõsta 30 minutiks külma.

2. Rulli tainas laiali ja tõsta seejärel pirukavormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga augud sisse ja pane uuesti külma, kuni valmistad täidise.

3. Klopi munad vahukoorega lahti,  lisa ribadeks lõigatud karulaugulehed, nõrutatud kodujuust ja riivitud meelepärane juust, kalla vormi. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit. Laota peale mozzarella-pallid ja küpseta veel 3 minutit, kuni juust sulab, tõsta sulanud juustule kirsstomatid, nirista sutsuke oliiviõli tomatitele ja küpseta veel umbes 5 minutit või kuni pirukas küps ja tomatid kauni jume saanud. Puista peale kanepiseemneid ja kaunista värskete ürtidega.