Foto: Jaan Heinmaa
Tortide retseptid
7. mai 2018, 07:24

Maasikatort spinatibiskviidiga

Maikuu teisel pühapäeval on taas emadepäev. Tore on oma armsat ema või vanaema kevadiselt rohelise ja maasikatest punetava tordiga üllatada!

Koostisosad
SPINATIPISKVIIT
4 tk Keskmine muna
1.5 dl Suhkur
100 g Spinatilehed
1 dl Õli
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 dl Nisujahu
1 dl Kartulitärklis
1.5 tl Küpsetuspulber
Sool
VAHELE
400 g Maasikad
0.5 dl Suhkur
KREEM
2 dl Rõõsk koor 35%
400 g Toorjuust
1 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
KAUNISTUSEKS
Värsked maasikad
Beseeküpsised

Valmistamine

12 tk

1. Pese, nõruta ja kuivata spinat. Pane mikserikannu, lisa õli ja surista saumikseriga ühtlaseks massiks.

2. Vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks vahuks, lisa ettevaatlikult segades sidrunimahl ja spinatiõlipüree. Sega jahu, tärklis, küpsetuspulber ja sool, sega õrnalt tainasse.

3. Vala tainas 23–24 cm lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 25–30 minutit, kontrolli küpsust tikuga. Kui tikk jääb tainaseks, siis küpseta veel 5 minutit. Võta ahjust ja lase täiesti jahtuda. Pooled maasikad püreeri suhkruga, ülejäänud lõika viiludeks.

4. Kreemiks hõõru toorjuust poole osaga suhkrust pehmeks ja kohevaks. Vahusta koor ülejäänud suhkruga ja sega toorjuustuga.

5. Lõika tordipõhi kolmeks võrdseks kihiks. Tõsta üks koogikiht serveerimisalusele, kata poole koguse maasikapüreega ja lao peale pool viilutatud maasikatest.

6. Kata kiht toorjuustukreemiga, tõsta peale teine koogipõhi. Kata taas püree, maasikate ja kreemiga. Pane peale kolmas tordipõhja kiht. Määri peale ja külgedele ülejäänud kreem. Enne serveerimist lase paar tundi külmkapis seista. Kaunista värskete maasikate ja beseeküpsistega.