Madala GI toidud

Näkileivad mandlijahuga 

Mari-Liis Ilover, 30. aprill 2018, 04:21
Foto: Mari-Liis Ilover
Saad mandlijahust näkside maitset varieerida, lisades kuivatatud ürte, tšillipipart, riivitud juustu, maitsepärmi või muud. Soovi korral võid teha ka magusad küpsised, lisades tainasse näiteks kookossuhkrut või steviat ja kaneeli.

Koostisosad
1 tk Muna
3.75 dl Mandlijahu
2 spl Seesamiseemned
2 spl Tšiiaseemned
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Klopi muna sutsu soola ja pipraga lahti. Lisa mandlijahu ja seemned. Sega kätega vajutades ja mudides kokku ühtlane tainas, tõsta küpsetuspaberile. Vajuta käte abil laiemaks, kata teise paberiga. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel võimalikult õhukeseks. Mida õhem tainas, seda krõbedamad küpsised! Kui tainas rullimisel kusagilt rebeneb, võid selle koha lihtsalt kokku lükata või äärtest võetud tainatükiga ära parandada. Eemalda pealmine küpsetuspaber. Lõika lahtirullitud tainas terava noa või pitsalõikuriga ristkülikuteks. Tõsta näkileib küpsetuspaberiga ahjuplaadile.

2. Küpseta 170 kraadi juures umbes 15 minutit. Lase jahtuda ja murra siis lõikekohtadest lahti.

Hea teada!

Kui küpsetades hakkavad servad keskosast kiiremini pruunistuma (see on tõenäoline), võid ääretükid varem ahjust välja tõsta ja keskosa mõned minutid kauem küpsetada.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee