Laktoosivabad toidud

Ahjukana ürtide, sidruni ja küüslauguga 

Britt Paju, 23. aprill 2018, 03:44
Foto: Britt Paju

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Kana (u 2 kg)
4 tk Küüslaugupead
2 tk Sidrun
1 peotäis Värsked tüümiani - ja rosmariinioks
Meresool
Must pipar
4 spl Oliiviõli
6 tk Värske kooriamta kartul

Valmistamine

1. Pese ja kuivata kana. Aseta kana tööpinnale, selg ülalpool, ning lõika selgroog kanakääride või terava noaga mõlemalt poolt lahti. Määri kana kergelt oliiviõliga ja maitsesta soola-pipraga. Viiluta sidrunid ja lõika küüslaugupead ristipidi pooleks.

2. Määri suurem ahjunõu või sügavam küpsetusplaat kergelt õliga ja tõsta kana, rind ülalpool, plaadile. Paiguta kana alla ürdid ja sidruniviilud ning üks küüslaugupoolik. Ülejäänud küüslaugud ja kartulid lao kana ümber. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kana on kuldpruun ja kartulid küpsed. Serveeri kohe.