Küpsetised

Kohupiima-sidrunikook 

Britt Paju, 23. aprill 2018, 05:14
Foto: Britt Paju

Kogus: seitsmele

Koostisosad
150 g Kaeraküpsised
50 g Mandlid
80 g Või
200 g Kohupiim (soovitavalt 10% või suurema rasvasisaldusega)
150 g Toasoe toorjuust
1 purk Magus kondenspiim (400 g)
3 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 tl Värskelt riivitud sidruni koor
1.5 dl Sidrunikreem
SIDRUNIKREEM
4 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
2 tl Värskelt riivitud sidruni koor
2 tk Muna
3 tk Munakollane
2 dl Suhkur
100 g Või

Valmistamine

1. Sulata või ning purusta küpsised ja mandlid köögikombainis. Sega kokku ja suru umbes 20 cm lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele.

2. Sega käsimikseriga kokku toorjuust ja kondenspiim. Lisa kohupiim, sidrunimahl ja -koor ning sidrunikreem.

3. Vala segu koogipõhjale ja lase üle öö külmikus taheneda. Serveeri külmalt.

Sidrunikreem

Klopi kuumakindlas kausis kokku kõik koostisained peale või. Lase potis nii 3 cm jagu vett keema ja aseta kauss potile. Lisa tükeldatud või ja kuumuta segades 7–8 minutit, kuni kreem pakseneb. Kurna läbi sõela ja jahuta. Sidrunikreem säilib külmkapis nädala jagu, kuid talub päris hästi ka sügavkülmutamist

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee