Foto: Jaan Heinmaa
Laktoosivabad toidud
16. aprill 2018, 06:04

Kanafilee peekoni ja rosmariiniga

Kiirelt valmiv kanahautis, millele annavad hõrku maitset itaaliapärane toorsuitsupeekon pancetta, oliivid, valge vein ja rosmariin. Serveeri kauboikartulite, keedetud riisi või pastaga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Väike punane sibul
2 tk Küüslauguküüs
500 g Kana rinnafilee
150 g Itaalipärane toorsuitsupeekon
4 tk Rosmariinioks
1.5 dl Valge vein (või kanapuljong)
200 g Punased kirsstomatid
15 tk Rohelised kividega oliivid
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Koori sibulad ja lõika sektoriteks, koori ja viiluta ka küüslauk. Lõika kanafileed suuremateks tükkideks ja maitsesta soola-pipraga. Tükelda pancetta ehk itaalipärane toorsuitsupeekon ja kuumuta suuremal kõrgete äärtega pannil, tõsta juurde kana ja pruunista. Lisa rosmariinioksad, sibul ja küüslauk, kuumuta paar minutit.

2. Kalla hulka vein või puljong, lisa poolitatud kirsstomatid ja oliivid, hauta 10–15 minutit. Maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga.