Madala GI toidud

Peedipesto 

Epp Mihkels, 16. aprill 2018, 04:07
Foto: Katrin Press
Peedist valmistatud pestot võib edukalt kasutada nii pasta serveerimisel kui ka leivasaiavõidena. Samuti sobib see juurviljade dippimiseks. Mõnusa tekstuuri ja mekiga põhjamaine variant itaallaste lemmikkastmest. Pesto seisab külmikus kaanega suletult nädala, eriti kui valad pinnale kihi oliiviõli.

Koostisosad
500 g Keedetud peet
3 tk Küüslauguküüs
50 g Forte juust
50 g Pecorino juust
1.5 dl Külmpressitud oliiviõli
1 tl Sool
Must pipar
1 spl Punase veini äädikas
100 g Seemnesegu, näiteks kõrvitsaseemend, päevalileseemned, seedermänniseemned

Valmistamine

1 liiter

1. Rösti seemnesegu kuival pannil ja jahuta. Lõika peet kuubikuteks, küüslauk haki veidi väiksemaks.

2. Pane köögivili ja seemned blenderisse või kõrgete äärtega mikserdamiskannu. Riivi juurde juust ja lisa õli. Töötle ained blenderis või saumikseriga ühtlaseks. Kontrolli maitset. Vajadusel lisa soola, kindlasti pipart ja veiniäädikat. Surista veel korra ja ongi valmis.

3. Kui soovid serveerida peedipestot pastaga, siis keeda pasta pakendil oleva õpetuse järgi. Kurna, säilitades õige pisut keeduleent. Sega pesto pasta hulka ja lisa ka keeduleem. Sega ja serveeri. Riivi peale juustu ja kaunista meelepärase maitserohelisega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee