Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
16. aprill 2018, 04:54

Tatrajahust rullbiskviit kirsimoosiga

 Tatrabiskviit on meeldivaks alternatiiviks tavalisele nisujahuga rullbiskviidile, karamelline täidis koos hapuka kirsimoosiga maitseb siia suurepäraselt. Rull säilib jahedas mahlase ja väskena mitu päeva. Kindel lemmik! 

Koostisosad
BISKVIIT
5 tk Muna
5 spl Toortatrajahu
1 tl Küpsetuspulber
5 spl Tume roosuhkur
KREEM
2 dl Rõõsk koor 35%
200 g Maitsestamata toorjuust
190 g Keedetud kondenspiim
2 tl Vanillsuhkur
2 spl Vana Tallinna liköör 40%
2 dl Kirsimoos

Valmistamine

8-10 tk

1. Vahusta munakollased suhkruga. Teises kausis vahusta munavalged kõvaks valgeks vahuks. Sega vahud ettevaatlikult kokku ja lisa ettevaatlikult hulka omavahel eelnevalt segatud tatrajahu ja küpsetuspulber.

2. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 5 -7 minutit või kuni biskviit on kaunilt kuldpruun.

3. Kummuta uuele, pruuni suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Jäta jahtuma, kuni valmistad täidise.

4. Vahusta toasoe toorjuust keedetud kondenspiimaga. Lisa vahustatud koor ja vanillsuhkur (soovi korral ka Vana Tallinna liköör) ning sega kreemi hulka. Määri jahtuud tatrabiskviidile peale kreem. Tõsta peale ka moosikuhjakesed ja keera küpsetis paberi abil rulli. Lase seista paberis jahedas kohas 2 tundi kuni üleöö. Lõika viiludeks ja naudi.

HEA TEADA!

Väga maitsva tatrarulli saad ka vaid ainult hapuka moosiga! Argiõhtuseks maiustamiseks imehea! Kui kasutad moosi, määri see kohe soojale biskviidile, keera biskviit küpsetuspaberi abil rulli ja lase jahtuda-maitsestuda 2 tundi kuni üleöö.