Foto: Mari-Liis Ilover
Vähese suhkruga toidud
26. märts 2018, 04:41

Läätsesalat

Soovi korral võid sellele salatile lisada veel meelepäraseid küpsetatud või tooreid köögivilju (näiteks peeti, porgandit, redist, punast sibulat) ja fetat või kitsejuustu.

Kogus: neljale

Koostisosad
400 g Pruunid läätsed
50 g Rosinad
50 g Kapparid
150 g Kirsstomatid
60 g Rukola
KASTE
2 spl Oliiviõli
2 spl Sidruni mahl või valge veini äädikas
1 spl Sinep
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Nõruta läätsed. Haki rosinad veidi väiksemaks, umbes läätsede suurusteks tükikesteks. Sega omavahel läätsed, rosinad ja kapparid.

2. Tõsta kastmeained väikesesse kaanega purki ja raputa korralikult segamini. Vala kaste läätsesegule ja sega läbi. Lisa salatile poolitatud kirsstomatid ja rukolalehed, sega õrnalt.