Foto: Mai Grepp
Päevaretsept
26. märts 2018, 13:10

Kreemine majoneesipasha ürtidega

Vene lihavõttetoitu pashat saab suurepäraselt ka soolast teha. Eriti kui sul on käepärast Hellmann’si õnnelike kanade munadest tehtud siidine majonees, mis seob ülejäänud koostisosad ideaalse tekstuuriga pidulikuks pühadetoiduks. 

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
300 g Kohupiim
400 g Kodujuust, suureteraline
150 g Hellmann’s Original majonees
100 g Või
2 tk Munakollane
1 suur peotäis Ürdid (till, murulauk, petersell)
SERVEERIMISEKS
Soolalõhe või külmsuitsulõhe
Sidrun

Valmistamine

1 Sulata või ja jäta jahtuma. Haki ürdid. Sega kohupiim, kodujuust, munakollased  ja majonees ning sega kokku ürtide ja sulavõiga. Maitsesta 1 tl soolaga. Vooderda sõel marli või kohvifiltritega. Proovi seda teha nii siledat kui võimalik, muidu ei jää pasha pealt sile. Kui aga mõned triibud tulevad, peida need osavalt ürtide või musta pipraga.

2 Kalla segu sõela sisse, pane peale marlitükk, selle peale mõni alustass või taldrik, mille peale tõsta väike raskus. Pane sõel kausi kohale nõrguma. See võtab aega umbes 24 tundi või rohkem.

3 Serveeri koos ürtide, musta pipra, kalaga ja sektoriteks lõigatud sidruniga.

Soovitus!

Kui kardad munade päritolu pärast, kuumuta pasha segu keemiseni. Lase jahtuda ning kalla siis sõelale.